-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Zentijd - Alle afleveringen
Voel je je een beetje futloos? Kom uit je stoel en doe mee met deze verfrissende korte yogales van Roos! In tien minuten voel je je weer fris en fruitig.
Boeddha zei: 'Geef, ook als je maar een klein beetje hebt'. In deze yogales uit de challenge 'Van oud naar nieuw' leer je een houding die je een vrij gevoel geeft: de 'wild thing'. De les helpt je met aandacht en liefde naar jezelf te kijken en naar alle mensen om je heen, zélfs de mensen die je niet zo leuk vindt!
Als je stevig in je schoenen, staat voel je je rustiger en heb je meer zelfvertrouwen. Deze herfstflow van Rohima helpt je daarbij. Je maakt bewust contact met de grond onder je voeten en de zachte oefeningen geven je een geaard en veilig gevoel.
Laagdrempelige yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen waar iedereen aan mee kan doen. Want yoga is goed voor ons allemaal! Dus rol je matje uit, doe mee met onze docenten Djilani, Jolijn, Roos en Rohima en kom steeds meer in balans met je lichaam en je geest.
Als je vaak lang stilzit, kun je last krijgen van spanning in je onderrug en heupen. In deze les hatha yoga besteed je met Jolijn aandacht aan die gebieden van je lichaam. Hatha yoga is een van de oudste en meest bekende vormen van yoga. De oefeningen maken je rug weer soepel en helpen je spanning in de heupen los te laten.
Voel je je een beetje futloos? Kom uit je stoel en doe mee met deze verfrissende korte yogales van Roos. In tien minuten voel je je weer fris en fruitig.
Pieker je vaak? Dan kan deze yogales van Rohima helpen je hoofd wat stiller te krijgen en meer rust te voelen in je lijf, zodat je zelfvertrouwen weer kan groeien.
'Oordelen naar anderen is oordelen naar jezelf.' Het zijn de wijze woorden van de boeddhistische opa van yogadocent Roos. Hij werd 102, dus dat niet oordelen was misschien wel heel gezond. In deze liefdevolle yogales helpt Roos je aan de hand van een reeks fijne yogahoudingen met niet oordelen en geeft ze de wijze raad van haar opa door.
Na een drukke werkdag wil je soms even snel van je spanning af. Je kan dan met je benen op de bank gaan liggen, maar ook met je benen omhoog tegen de muur. Deze les van Rohima helpt je de stress van de dag los te laten met ontspannende oefeningen tegen de muur.
Bij yoga maak je veel gebruik van je polsen. In deze les helpt Zentijd-yogadocent Roos je om ze te versterken, zodat je ze niet overbelast en minder kans hebt op blessures. En dat is ook fijn voor je polsen in het dagelijkse leven, als je veel computerwerk doet bijvoorbeeld.
Deze vrolijke les ochtendyoga van Roos zou je elke dag wel willen doen. In tien minuten heb je een lach op je gezicht en een optimistisch gemoed. Doe mee aan deze les uit de challenge en maak yoga een vast onderdeel van je ochtendritueel.
Als je je dag mindful en met een vredig gevoel begint, zul je vriendelijker zijn voor jezelf en anderen. Met deze meditatieve les van Jolijn oefen je je geduld elke dag iets meer. Doe mee aan deze les uit de challenge en maak yoga onderdeel van je ochtendritueel.
Pak jij 's morgens meteen je telefoon als je wakker wordt? Probeer hem eens te laten liggen en yoga mee met deze les ochtendyoga van Djilani. Je hoeft er maar een kwartier eerder voor op te staan en het geeft je zelfvertrouwen een boost. Maak de les onderdeel van je ochtendritueel en volg ook de andere lessen uit deze challenge.
Yogadocent Roos doet elke ochtend de zonnegroet. Haar opa deed dat ook en werd 102. Of dat dankzij de zonnegroet was zullen we nooit weten, maar het is wel een fijne manier om je dag te starten. Doe ook mee aan deze les uit de challenge en maak van yoga je vaste ochtendritueel.
Pieker je vaak? Dan kan deze yogales van Rohima helpen je hoofd wat stiller te krijgen en meer rust te voelen in je lijf, zodat je zelfvertrouwen weer kan groeien.
Je kwetsbaar opstellen is niet voor iedereen weggelegd. Dat is jammer, want als je je kwetsbaar kunt opstellen voel je je krachtiger. In deze rustige yogales helpt docent Rohima je met houdingen die je hartstreek openen om milder te zijn naar jezelf en meer zelfliefde te voelen.
Heb je vaak last van stijve heupen en hamstrings? Met deze les van Zentijd-yogadocent Roos maak je ze weer soepel. En hoe vaker je deze les volgt, hoe soepeler je zult worden.
Voel je je futloos? Met deze les van Zentijd-docent Jolijn stook je het vuurtje weer even goed op. Jolijn leert je de vuurademhaling en neemt je mee in een yogaflow waar je nieuwe energie van krijgt. Ook goed voor je conditie.
Het verhaal gaat dat Tibetaanse monniken deze serie houdingen lang geleden al deden om jong te blijven. Of dat zo is? Niemand weet het. Maar een ding is zeker: de Vijf Tibetanen is een work-out voor je hele lichaam. Zentijd-docent Djilani legt uit hoe je deze serie doet. Doe hem elke dag en je conditie zal met sprongen vooruitgaan.
Zet je telefoon op vliegtuigstand, de televisie of je laptop uit, trek je favoriete huispak aan en doe mee met deze ontspannende les avondyoga van Zentijd-docent Jolijn. Voor deze les heb je een bolster, een rond yogakussen, nodig. Heb je geen bolster? Geen nood, een stevig kussen van de bank of een opgerolde deken kan ook.
Balanshoudingen zijn niet alleen goed voor je evenwicht en een sterk lichaam, maar ook voor je concentratie en om je van binnen stabieler te voelen. In deze les van Zentijd-docent Rohima oefen je je balans. En na afloop stap je evenwichtiger de yogamat af.
Als je veel zit, kun je last krijgen van je rug. Met deze yogales van Zentijd-docent Djilani versterk je je rugspieren en houd je je rug soepel. Zo kun je rugklachten voorkomen of verminderen. Tegelijk geef je aandacht aan je hart, zodat je met een sterke rug en een zacht hart de dag begint of afsluit.
Je hoeft niet beter, mooier of slanker te worden: je bent precies goed zoals je bent. Het is de lijfspreuk van Zentijd-docent Roos. In deze yogales richt je je aandacht op je zelfvertrouwen. Dus voel je je onzeker? Rol dan je yogamat uit en doe mee met Roos.
Laagdrempelige yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen waar iedereen aan mee kan doen. Want yoga is goed voor ons allemaal! Dus rol je matje uit, doe mee met onze docenten Djilani, Jolijn, Roos en Rohima en kom steeds meer in balans met je lichaam en je geest.
Zentijd-yogadocent Jolijn volgde ooit een dansopleiding en die ervaring neemt ze nog steeds mee als ze les geeft, zoals in deze vinyasa bijvoorbeeld. Je flowt met haar mee door speelse houdingen, alsof je danst op je yogamat. De kers op de taart is de bekende yogahouding 'de danser'.
Als je last hebt van burn-outklachten is het vaak moeilijk om te ontspannen. Zentijd-yogadocent Roos had zelf ooit een burn-out en ontdekte hoe yoga haar kon helpen. In deze les doe je vooral milde oefeningen en ondertussen luister je naar de wijze woorden van Roos die je helpen beter los te laten. De les is ook fijn als je tot rust wil komen na een drukke (werk)dag.
De oceaanademhaling, in de yoga noemen ze hem ook wel de ujjaiyi of victorious breath, is een van de bekendste en krachtigste ademhalingen uit de yoga. Deze ademhaling helpt je tot rust te komen en brengt je zenuwstelsel in balans. Maar hoe doe je hem? Zentijd-docent Djilani leert het je stap voor stap.
Heb je weleens een opgeblazen gevoel of is je spijsvertering een beetje in de war? Dan biedt deze korte yogales misschien wat verlichting. Docent Jolijn laat je voelen hoe je het gebied rond je buik en maag met een reeks houdingen kunt ontspannen. Ook lekker als je behoefte hebt aan een korte, ontspannende yogales.
Een bekende yogahouding die goed is voor je buikspieren is de boothouding. Djilani legt hem stap voor stap uit en heeft er een paar speelse variaties bij bedacht. Zo wordt het trainen van je buikspieren een feestje.
In deze yogales helpt docent Djilani je het denken uit te zetten en meer te voelen. De les begint met een paar uitdagende yogahoudingen, daarna wordt het tijd om je hart te laten spreken en diep te ontspannen. Voor deze les heb je twee meditatiekussens of gewone kussens nodig en twee yogablokken. Geen yogablokken? Je kan de houdingen ook zonder yogablokken doen.
Vipassana is een klassieke boeddhistische meditatievorm om meer zelfinzicht te ontwikkelen. Veel boeddhisten doen deze meditatie soms dagenlang achter elkaar om totale innerlijke stilte te bereiken, maar in deze les houden we het iets korter. Je gaat diep ontspannen en oordeelt niet over je gedachten. Dat is best lastig, maar Zentijd-docent Djilani praat je erdoorheen.
Begin je nog maar net met yoga? Dan is deze les ochtendyoga ideaal voor jou. Zentijd-docent Rohima neemt je mee langs een aantal lekkere stretches en twists en doet een ademoefening waar je nieuwe energie van krijgt: de breath of joy. De les is ook heel fijn als je al meer ervaren bent en een korte les ochtendyoga wil volgen.
Met aandacht in het hier en nu leven is een wijze les uit het boeddhisme, maar: doe het maar eens als je altijd aan het rennen bent. In deze les helpt Zentijd-docent Roos je de concentratie te ontwikkelen om volledig in balans in het nu te leven.
Dit wordt de wereld op z'n kop. In deze korte maar uitdagende yogales leert Zentijd-docent Djilani je hoe je de hoofdstand oefent. Tip: zorg dat je de les bij de muur volgt, dan kun je die als steuntje in de rug gebruiken. De hoofdstand is een moeilijke yogahouding: wees dus voorzichtig met deze houding als je nog niet veel ervaring hebt met yoga. Als je last hebt van schouder- en nekklachten kun je deze les beter niet volgen.
Heb je weleens een opgeblazen gevoel? Of is je spijsvertering een beetje in de war? Dan biedt deze korte yogales misschien wat verlichting. Docent Jolijn laat je voelen hoe je het gebied rond je buik en maag met een reeks houdingen kunt ontspannen. Ook lekker als je behoefte hebt aan een korte ontspannende yogales!
Als het leven even tegenzit, zou je het soms wel uit kunnen schreeuwen van frustratie. Maar je kan je frustratie ook van je afschudden en zwaaien. In deze ontspannende yogales van Zentijd-docent Roos richt je je aandacht op het loslaten van negatieve gevoelens, zodat je de wind weer een beetje in de rug gaat voelen en sterker in het leven komt te staan.
Planken ken je misschien wel uit de sportschool, maar de plank is ook een yogahouding. In het sanskriet heet hij de chaturanga. Je hebt een hoge plank en een lage plank en beide versies zijn goed voor je arm-, rug- en buikspieren. Zentijd-docent Jolijn legt de houdingen uit en daagt je uit het vaker te doen. Ga jij de uitdaging aan?
Heb je een zittend beroep? Dan kun je sneller last krijgen van je nek en schouders. Met deze korte yogales helpt Zentijd-docent Rohima je weer ontspanning te vinden in je nek en schouders. Je hebt er geen yogamat voor nodig, het kan ook gewoon op een stoel aan je bureau. Wel even de computer uitzetten dan!
We kennen het waarschijnlijk allemaal: je dagen lijken te kort voor alles wat je allemaal 'moet' doen. Daardoor vergeet je soms om ook tijd te nemen voor wat ontspanning. In deze yogales van Zentijd-docent Rohima breng je in tien minuten weer even rust in je lijf, want yoga hoeft niet altijd lang te duren.
De oceaanademhaling, in de yoga noemen ze hem ook wel de ujjaiyi of victorious breath, is een van de bekendste en krachtigste ademhalingen uit de yoga. Deze ademhaling helpt je tot rust te komen en brengt je zenuwstelsel in balans. Maar hoe doe je hem? Zentijd-docent Djilani leert het je stap voor stap.
Voor deze avondles kun je vast in bed gaan liggen, want alle oefeningen zijn liggend. Zentijd-docent Rohima doet een paar super ontspannende yogahoudingen met je en sluit af met een korte yoga nidra-meditatie. Yoga nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd, omdat het zorgt voor een diepe staat van ontspanning. Welterusten alvast!
Vipassana is een klassieke boeddhistische meditatievorm om meer zelfinzicht te ontwikkelen. Veel boeddhisten doen deze meditatie soms dagenlang achter elkaar om totale innerlijke stilte te bereiken, maar in deze les houden we het iets korter. Je gaat diep ontspannen en oordeelt niet over je gedachten. Dat is best lastig, maar Zentijd-docent Djilani praat je erdoorheen.